Кирил Милов: Отивам за златен медал на европейското първенство

Борецът Кирил Милов се чувства в добра форма и вярва, че ще се завърне към най-добрите си резултати на предстоящите турнири.

Олимпийската година за най-добрите борци на Европа започва с континенталния шампионат в румънската столица Букурещ (12-18 февруари), като надпреварата ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 2 и БНТ 3, както и на сайта bntsport.bg.

„Доста добре се чувствам, предвид счупването на крака. Възстанових се и отивам на европейското първенство, за да проверя докъде съм стигнал. Не е хубаво един спортист да няма официално състезание една година. Подготвях се главно за световното първенство, но си счупих крака“, споделя Милов.

Родният състезател бе поставен под №1 на световното първенство, което обаче пропусна заради травма.

„Отначало не осъзнаваш какво губиш, но и какво печелиш. Всичко в живота е урок, който да преминеш, за да си по-добър в бъдеще. Всеки има шанс за медал. Ако се задоволяваш с малкото, няма да стигнеш до големите постижения“, категоричен е българският борец.

„Отивам за златен медал на европейското първенство. Няма шанс този, който не участва. Имаше трудни години, но мисля, че вървим в правилната посока“, завърши Кирил Милов, цитиран от insport.bg. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт