Китайският коронавирус стигна до Европа и Австралия

Снимка: Архив

Китайският коронавирус продължава да се разпространява по света.

Малайзия обяви за първите три случая на заразени на своя територия. Тримата са роднини на 66-годишен мъж, за когото сингапурските здравни власти са потвърдили, че е болен от вируса, съобщи БТА.

Австралия също обяви за първи случай на дошлия от Китай коронавирус. Заразеният е в щата Виктория. Той е около 50-годишен китайски гражданин, пристигнал в Австралия от Китай на 19 януари, заяви министърката на здравеопазването на Виктория Джени Микакос.

"Важно е да се отбележи, че няма причина за паника сред обществеността. Пациентът е изолиран и за него се полагат медицински грижи", изтъкна Микакос.

Франция потвърди три случая на заразени. Двама от заразените са в болница в Париж, а третият - в Бордо, Югозападна Франция.Той е роднина на един от първите двама заболели от вируса.

Случаи на заразени хора вече има в Япония, Съединените щати, Сингапур, Виетнам, Южна Корея и Индия.

Общият брой на жертвите на вируса в Китай е вече 41 души, след като властите съобщиха, че нови 15 човека в провинция Хубей.

Властите започнаха голяма операция по поставяне на 13 града в Хубей под карантина, за да попречат на разпространението на заразата.

Национална комисия по здравеопазването пбяви, че броят на заразените с вируса е 1287 души.

Коронавирусът причинява пневмония, която в някои случаи се оказва смъртоносна. Все още не се знае колко опасен е и колко лесно може да се предава от човек на човек.

Коментари

Задължително поле