Китай почете "мъчениците", убити от коронавируса (ВИДЕО)

Китай почете днес за три минути "мъчениците", починали от новия коронавирус, предадоха световните агенции. Точно в 10 ч. (5 ч. българско време) в цялата страна завиха сирени и знамената бяха спуснати наполовина, съобщи БТА.

Отдаването на почит бе особено трогателно в централния град Ухан, откъдето тръгна разпространението на вируса в края на миналата година. 11-милионният мегаполис бе поставен под пълна блокада на 23 януари и китайското ръководство отдаде дължимото на "града герой" за жертвите, направени от неговите жители.

Четирима души са починали в Китай (без Хонконг и Макао) от новия коронавирус през последното денонощие. С това общият брой на смъртните случаи в страната, където вирусът се появи в края на миналата година, достигна 3326.

Китай, който допреди половин месец бе епицентърът на заразата, вече е чак на пето място по починали след Италия, Испания, Съединените щати, Франция и Великобритания и почти достигнат от Иран.

През последното денонощие в Китай са били регистрирани 19 случаи на зараза - един в Ухан и 18 "внесени" от чужбина. С това общият брой на диагностицираните заразени в страната достигна 81 639. По този показател Китай вече остава след САЩ, Италия, Испания и Германия.

Почти всички нови случаи в Китай през последните дни са "внесени".

Смята се обаче, че данните за заразените и починалите в Китай като цяло са подценени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия