Китай ще одобри за употреба ваксината на "Пфайзер"

Китай планира да вземе решение до юли за употребата на ваксината срещу Covid-19, разработена от германската биотехнологична компания BioNTech и американската Pfizer, съобщи "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Ако бъде одобрена, тя ще стане първата чуждестранна ваксина срещу Covid-19, разрешена за използване в азиатска държава, предаде БНР.

Според информацията на "Уолстрийт джърнъл", китайските официални служители преглеждат данните от клиничните изпитвания на ваксината и се очаква да я разрешат за употреба в страната през следващите 10 седмици.

От своя страна компанията BioNTech заяви, че не може да спекулира с евентуалното време за одобрението на ваксината.

Националната здравна комисия на Китай и фармацевтичната компания Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co Ltd, които подписаха потенциална сделка за доставки на ваксината с германския производител на лекарства, не отговориха на исканията на агенция Ройтерс за коментар.

Ваксината, разработена в сътрудничество с Pfizer Inc, вече е одобрена в няколко страни, включително САЩ, Обединеното кралство, Европейския съюз и Израел.

След информацията на "Уолстрийт джърнъл" акциите на BioNTech, регистрирани на американската борса Nasdaq, поскъпнаха с близо 4 на сто.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия