Класиците остават без квоти засега

Класиците засега остават без олимпийска квота за игрите Токио 2020. Най-близо до целта бе капитанът Иво Ангелов на мондиала по борба в Нур-Султан (Казахстан). В категория до 60 кг на класическия стил световният и европейски шампион за 2013-а постигна три победи - над азера Талех Мамадов с 4:0, севернокорееца Се Унг Ри с 2:1 и китаеца Сеймика Валихан с 4:0. Но бе спрян от младия иранец Али Реза Нейджади с 1:3 след като 32 сек преди сирената печелеше при 1:1. На полуфинала обаче персиецът не успя да се справи с японеца Кеничиро Фумита и загуби с 1:10. Така Ангелов приключи участието си. Първите 6 в категорията взимат визи за игрите.

Все пак националите ще имат шанс за поправителен догодина, когато София ще е домакин на последната квалификация за Токио 2020.

От надпреварата отпаднаха и последните ни двама представители в класическия стил. Даниел Александров (77 кг) сбъдна мечтата си да се бори с двукратния олимпийски шампион Роман Власов, но руснакът се поздрави с бърз успех – 0:11 за 1,57 мин. Представителят на „сборная“ обаче загуби в следващия кръг и българското участие също завърши. При тежките до 130 кг Милослав Методиев претърпя поражение още на старта – 1:3 от узбека Абдулаев.

Утре трикратната №1 в Европа за девойки Миглена Селишка (50) и европейската вицешампионка Евелина Николова (53) откриват надпреварата при жените.

Коментари

Задължително поле