Кмете, а помните ли протестите през 2020 г.?

Кметът на София Васил Терзиев казал пред Соня Колтуклиева снощи - "Много съм ядосан, не умеем да протестираме. Какво да кажа след като се палят кофи за боклук, когато се палят коли, КОГАТО РАНЯВАТ ХОРА ОТ ПОЛИЦИЯТА".

Г-н кмете, разбира се, и аз категорично не подкрепям агресията на феновете, които протестираха снощи. Явно и вие сте ядосан.

Г-н кмете, а помните ли протестите през 2020 год.? Помните ли как протестирахте срещу правителството на Бойко Борисов? Вие, младите, умните и красивите.

Помните ли как къртихте павета, за да ги хвърляте срещу полицаите? 

А помните ли как ги замеряхте със слама и искахте да я запалите в лицата на полицаите? 

А помните ли, кмете, как наричахте вашите протести? Не просто протест, а "велики народни въстания"! Въстания!!!

Сигурно помните, г-н кмете, но сега вече като кмет ви е много удобно да се правите, че сте забравили. Защото сте лицемери! Защото когато вие вършите безобразия, това е "велико народно въстание", а когато други го правят,  това вече е неумение да се протестира.

На кого сте ядосан, г-н кмете? Не се правете на учуден, че хората не знаят как да протестират. Знаят и то много добре знаят, защото вие така ги научихте. Вие ги научихте, че когато се протестира, всичко е позволено - да се замерват полицаи кой с каквото намери, да се пали, да се блокират кръстовища и още, и още всякакви безобразия.

Но си припомнете народната мъдрост - каквото повикало,  такова се обадило. Който сее ветрове, ще жъне бури.

От фейсбук, заглавието е на редакцията

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари