Кметицата, обвинена в побой на момиче: Не аз съм я ударила, а тя мен

Кметицата на село Кесарево – Ваня Иванова, която беше обвинена от 18-годишно момиче, че го е набила пред очите на десетки посетители, отрече да е проявявала насилие и на свой ред се обяви за жертва, съобщи БТВ.

Океана Асенова разказа, че кметицата я ругала, удряла с юмруци и изгонила от вип зоната на градския басейн в Стражица, въпреки че момичето си било платило необходимия вход.

Първоначално Иванова не пожела да застане пред камерата на bTV, като дори заплаши майката на Асенова, която е кметски наместник.

Впоследствие кметицата размисли.

„Няма нищо вярно от това, което те твърдят, че детето е удряно. Помолихме да стане от там. Тя скочи, почна да пищи, да обижда: „Вие кои сте, ще видите какво ще се случи с вас!“, след което се присегна и ме удари с юмрук в лицето“, каза тя.

От БСП, партията, издигнала кмета на Кесарево, обявиха, че свалят политическото си доверие от Иванова, защото е недопустимо да уронва престижа на партията по такъв начин.

„Остро осъждаме подобно неприемливо поведение. Сваляме политическото доверие от нея. В БСП няма да проявяваме никаква търпимост към хора, които уронват авторитета на партията и злоупотребяват с постовете, които заемат“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

По жалба на момичето тече прокурорска проверка. Кметицата пък се доверила на полицията, която сваля показанията на свидетели.

И двете страни разчитат на правосъдие.

Коментари

Задължително поле