Кметският мандат в Сливен започна с 30 млн. лева просрочия и приключва със 7 млн. лева собствени средства по сметките

Кметът Стефан Радев /в средата/ отчете работата си през мандата. До него вляво са зам.кметът по финансите Румен Иванов и секретарят на общината Валя Радева, вдясно са зам.кметът по социалните дейности Пепа Чиликова и зам.кметът по европроектите Стоян Марков.

„През октомври 2015 г. по сметките на община Сливен имаше 150 000 лв, от които целеви средства е трябвало да има 2.5 млн. лв. В края на август тази година в сметките ни има 7 млн. собствени средства, без целевите за инфраструктурни проекти и без просрочени задължения“, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

На последния си брифинг Радев отчете работата на екипа си през изминалия 4-годишен мандат. Сред основните приоритети той посочи финансовата стабилизация, подобряване на условията за инвестиции и създаването на съвместна икономическа зона с Ямбол, успешното приключване на програмата за саниране и на големия европроект за модерен градски транспорт, създаването на два нови парка и благоустрояването на кварталите. „Най-важното е община Сливен да продължи успешното си развитие по пътя напред и нагоре, дори и да не съм част от нейното управление“, каза Радев.

При встъпването си в длъжност Радев завари близо 50 млн.лева задължения, като просрочените задължения към доставчици на стоки и услуги възлизаха на 30 млн.лева. Сливен бе във фактически фалит, бе първи в списъка на общините по размер на задълженията. По мнението и на управляващите, и на опозицията, най-голямото предизвикателство бе постигането на финансова стабилност, което е вече факт.

Коментари

Задължително поле