Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов осигури 160 000 лева за стабилизиране на СБАЛО „Свети Мина“

Общинските съветници в Благоевград подкрепиха единодушно предложението на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов да бъдат осигурени 160 000 лева за стабилизиране на финансовото състояние на СБАЛО „Свети Мина“.

Средствата ще бъдат насочени за покриване на най-спешните нужди на специализираната болницата за лечение на онкологични заболявания. Целта е да не бъде допуснат дефицит на медикаменти, необходими за лечение.

По време на заседание на Общински съвет – Благоевград на 26.05.2017 година, управителят на СБАЛО „Свети Мина“, д-р Георгиев представи доклад за текущото финансово състояние на болничното заведение. От него стана ясно, че болницата се нуждае от финансова помощ.

По думите на д-р Георгиев, затрудненията се дължат на различни фактори, сред които забавянето на плащанията за онкологични лекарства от страна на Здравната каса, амортизация и дефекти на старата апаратура, както и ръст на заболелите.

С отпускането на еднократната финансова помощ, Община Благоевград цели да помогне да бъдат покрити просрочени задължения към доставчици на медикаменти. Политиката, следвана от Община цели да развива и подобрява нивото на здравеопазване.

През 2014 година, базата на СБАЛО „Свети Мина“ беше разширена и подобрена по Проектът “Ремонт и оборудване на СБАЛО “Свети мина” град Благоевград”, финансиран по ОП “Регионално развитие”. Беше доставена и монтирана нова висококачествена апаратура. В болничното заведение се лекуват хора не само от Благоевград и региона, но и нуждаещи се от цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България