Кметът на Варна Иван Портних: Да не вдигаме стени, а да градим мостове

Избраният за трети мандат кмет на Варна Иван Портних положи клетва в препълнената зала "Пленарна". "Да не вдигаме стени, а да градим мостове. Пожелавам да сме конструктивни, диалогични, креативни и най-вече резултатни", каза Иван Портних в словото пред новоизбрания Общински съвет на града.

От областния управител на Варна Стоян Пасев той получи символичния ключ на морската столица с думите: "Вие много вдигнахте летвата и към Вас има високи очаквания". А на местните избраници губернаторът напомни, че са дали клетва в Деня на Св. Мина, който е покровител на семейството и им пожела въпреки политическите различия да бъдат едно семейство в името и развитието на Варна.

"Нашият град е под покровителството на Света Богородица и тя избира своите човеци. Партиите са много, законите са много, защото моралът поспадна. Важното е, че сте избрани за просперитета на Варна, не се разделяйте много, защото много човешки очи са насочени към вас", каза в обръщението си Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който даде благословия на ОбС.

В състава му влизат 51 души, представители на 11 партии, като мнозинство, но този път не пълно, има ГЕРБ, на втора позиция е БСП. С таен вот с 39 гласа "за" беше избран досегашният председател юристът Тодор Балабанов да оглави местния парламент през новия му мандат.

Коментари

Задължително поле