Кметът на Варна награди изявени студенти за 8 декември

В навечерието на 8 декември годишни поименни награди на изявени студенти бяха връчени от кмета на Варна Иван Портних и от директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна Лилия Христова. Младежите са спечелили призове в национални и международни олимпиади, конкурси и научни форуми. Те са предложени от студентските съвети към съответните университети, приети са от Общински съвет – Варна и дирекция „Образование и младежки дейности“.

Кметът Иван Портних поздрави наградените, като подчерта, че техните отличия са поредно доказателство за нивото на подготовка във варненските висши учебни заведения.

"Вие сте представителна извадка на още много изявени млади хора, които представят достойно нашите колежи и университети, участвайки в различни форуми по света. Фактът, че всяка година имаме повод да Ви поздравим с поредните награди, означава, че Варна постоянно доказва и защитава нивото си на привлекателен международен образователен център", каза кметът.

Той допълни, че поколенията, които бързат към университетите, също са перспективни: "Последният пример е отпреди дни, когато възпитаниците на Математическата гимназия спечелиха 18 медала, от които 7 златни, по време на Световния математически отборен шампионат, който се проведе във Варна", каза кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България