На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Кметът на Велико Търново Даниел Панов с разяснения и указания за противоепидемичните мерки

Кметът Даниел Панов даде разяснения и указания във връзка с противоепидемичните мерки, въведени с измененията в Заповед №РД-01-124/13.03.2020 на Министъра на здравеопазването. Те са следните:

1. Преустановяват се посещенията в дейността на увеселителни, питейни и игрални заведения и зали, дискотеки, барове, кафе-сладкарници, заведения за обществено хранене, търговски обекти от типа на моловете. В моловете се разрешава функционирането на банкови и застрахователни офиси, аптеки и хранителни магазини.

2. Разрешава се работата на магазини и складове за хранителни, битови, санитарни и строителни стоки, на аптеки и дрогерии.

3. Разрешава на заведенията за обществено хранене да правят доставки на адрес – при строго спазване на санитарните и хигиенни изисквания.

4. Разрешава се дейността на топлите точки и обектите на гише, без да се предлага обслужване на маси в ресторантската част. Необходимо е да се приложат най-високи мерки за хигиена и да се осигури социална дистанция.

5. Всички останали търговски обекти, които не са упоменати по-горе, могат да работят при досегашния си ред, като спазват най-стриктни мерки за хигиена и социална дистанция.

„Благодарен съм на всички, които спазват правилата и са създали ред и организация на работа, при която не се допуска струпване на хора. За изпълнението на мерките следят органите на МВР и Регионална здравна инспекция. Те имат правото незабавно да затварят всеки обект, където не се спазват хигиенно-санитарните изисквания или има струпване на хора“, коментира Панов.

Кметът на Велико Търново припомни, че е разрешен индивидуалният достъп до музейни експозиции на открито, при спазване на правила за социална дистанция и без екскурзоводски беседи.

Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни дейности както в училищата, така и в университетите, както и дейността на детските градини и детските ясли, на всякакви групови форми, свързани с деца и ученици.

Преустановява се провеждането на всички масови събития – спортни (включително тренировки), културни, развлекателни и научни, включително в кина, театри, музеи, изложбени зали, спортни и СПА-центрове, фитнес-зали и др. Същото се отнася за конференции, симпозиуми и др.

Остават в сила всички дезинфекционни мерки, които от началото на седмицата Община В. Търново прилага по улиците, обществените сгради и пространства, както и в градския транспорт.

Както бе съобщено от Министерство на здравеопазването, удължава се с шест месеца срокът за издаване на лични документи, за да се избегне струпване на хора.

Срокът за издаване на новите документи за газови уредби на автомобилите се удължава до края на месец май. Валидността на протоколите, издавани за получаване на лекарства за хронични заболявания, се удължава на 12 месеца. Срокът на валидност на решенията на ТЕЛК се удължава до края на май.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.