Кметът на Лондон избра красива българка за реклама на града

Садик Хан, кмет на Лондон

Кметът на Лондон избра красива българка за реклама на града. Елина Стоянова и нейната книжарница „Имало едно време” се появиха във видео, което показва различните лица на британската столица и я представя като най-доброто място на света.

„Лондон е отворен” и винаги ще бъде. Въпреки приближаващия Брекзит. В това се опитва да ни убеди градоначалникът Садик Хан. Той е горд, че в британската столица живеят 1 милион граждани на Европейския съюз. И кани няколко от тях да застанат с лицата и реализираните си мечти във видео кампания. Сред тях Елина Стоянова и нейната книжарница „Имало едно време”.

„В клипа се озовах благодарение на това, че през последните две години, откакто съществува книжарницата, се запознах и с хора, които работят в местни институции, в Общината. Някой от тях ме е препоръчал, получих телефонно обаждане и така попаднах в клипа”, обясни Елина пред Нова телевизия.

И Елина е изградила друга, своя, малка България в квартал „Уолтъмстоу” :

„България по мой идеал, където хората са добри, усмихнати, сърдечни, четат книги. Поне хората, които посещават книжарницата, са много толерантни. Чужденците, англичаните, отворени са, интересно им е. Интересно им е това, че съм чужденка. Питат какъв е езикът на книгите, показвам им карта на България, къде се намира, с кои държави граничи”.

Коментари

Задължително поле