Тръмп подписа закона за финансиране на правителството Това слага край на 3-дневната финансова блокада

Франция и Германия подписаха резолюция за сътрудничество

9 жертви след стрелба сещу християни в Дамаск

Ясно и слънчево ще е времето днес

82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Кметът на Павликени участва в конференцията на ПЕС Тема на форума е кохезионната политика в Европейския съюз след 2020г

Кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов участва в конференцията на Партията на европейските социалисти за кохезионната политика в Европейския съюз след 2020г. Градоначалникът беше в Брюксел по покана на президента на ПЕС и български представител в ЕП Сергей Станишев.
„Кохезионната политика е най-успешният европейски инструмент за сближаване на страните и регионите и намаляване на неравенствата – макар и не с темпото, с което бихме искали“, каза инж.Манолов след завръщането си от конференцията. Той подчерта, че общото становище на европейските социалисти е да не се допуска затваряне на кохезионния фонд предвид необходимостта от „затягане на коланите“ в ЕС след Брекзит.
В конференцията участваха комисарят по регионалната политика Корина Крецу, много представители на местните власти от всички краища на ЕС, както и специалисти по местно самоуправление.
„Всяко евро, вложено в кохезионната политика, се връща трикратно в БВП на ЕС“, обясниха организаторите на конференцията.
„За Източна и Южна Европа кохезионната политика е най-видимата част от Европейския съюз. Когато хората в едно населено място видят ремонтираното по линия на тези фондове свое училище, те конкретно разбират солидарността между европейските държави“, каза прездентът на ПЕС Сергей Станишев.
Според комисаря по регионалната политика Корина Крецу кохезионната кохезионната политика е циментът, който ще заздрави фундамента на ЕС, затова битката за запазването й е наистина тежка.
„За следващия програмен период имаме дори още по- високи цели – над 300 000 нови проекти и 850 000 км нови пътища“, посочи Крецу.
Днес всички региони на ЕС са покрити от кохезионната политика, разпределят се 50 млрд. евро всяка година, т. е. почти по 100 евро на европейски гражданин.
Тези пари се инвестират в училища, болници, обществен транспорт, достъп до чиста вода, пречистване на въздуха, модернизиране на пътни артерии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.