Кметът на Перник: Водният режим дава резултат, нивото в язовир „Студена“ се е повишило

Остават проблемите с ВиК, заяви Станислав Владимиров

„Водният режим дава резултат, водата в язовир „Студена“ се е повишила за последните три денонощия с около 100 000 кубика“. Това каза пред БНР кметът на града Станислав Владимиров.

Той посочи, че проблемите с ВиК дружеството обаче остават – няма организация по отношение на водоснабдяването на кварталите, които се намират в по-високата част на града, и няма организация за отстраняването на многобройните аварии.

„Трябва по-добра организация при спирането и пускането на водата, за да се постигне достатъчно налягане да отиде до високите квартали. Надявам се за по-добра комуникация с новото ръководство на ВиК дружеството и за по-добра организация от тяхна страна“, допълни Владимиров.

Сред другите мерки, които да облекчат ситуацията и да се увеличи притокът на язовир „Студена“, са връзка с Владайския канал и сондажи в горната част на язовира. Кметът изрази надежда, че преди април водният режим може да бъде намален в денонощието.

Днес Станислав Владимиров и министърът на околната среда и водите Нено Димов ще обсъдят кризата с безводието в Перник и проблема с река Струма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България