15-годишни опитаха да откраднат метални пана от ограда на детска градина

В Павликени стартира кампанията за плащане на местни данъци Първият платец e 92-годишният Иван Драганов

Студентски екипи участват в международния конкурс за нова сграда на Карин дом

Нинова: Вотът на недоверие вече има своята роля, но мерките са палиативни

Кметът на Перник: Транзитът на вода от „Белмекен“ през София е единствената възможност за нас

Бащата на Меган: Двамата с Хари излагат кралското семейство

Откраднаха метална каса с пари от казино в село Борован

Депутатът от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева: Новоучреденият държавен ВиК холдинг ще оптимизира стратегическия воден отрасъл

Каракачанов: Възстановяването на Военновъздушното училище е изправяне на една несправедливост

Говорител на ЕК: Преговорите с Великобритания няма да започнат преди края на февруари

Трима пияни шофьори изтрезняваха в ареста през почивните дни

БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството

Феновете на „Левски“ поискаха среща с Бойко Борисов

Близо 200 камери за наблюдение поставят в Нова Загора и селата

Фандъкова: Риск за водоснабдяването на София няма да има Няма да допуснем една криза да се решава с потенциална друга криза, заяви столичният кмет

Кметът на Свищов стана зам.-председател на Организацията за управление на Дунавски туристически район

Учредително събрание на Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР) се проведе в Русе. Учредителите приеха Устав на организацията, както и състав на органите за управление. За председател на 9-членния Управителен съвет на ОУДТР бе избран кметът на Русе Пламен Стоилов, а за зам.-председател – градоначалникът на Свищов Генчо Генчев.

„Участието на кмета на Свищов в УС на ОУДТР е гаранция за активността на община Свищов за развитието на туризма и засвидетелства ангажираността на общинското ръководство по отношение на националната политика в този бранш. Като част от Организацията, със своята богата история и културно-исторически забележителности, община Свищов ще даде своя значителен принос за популяризиране и налагане на Дунавския туристически район като предпочитан за туристите. Съвместното развитие на Организацията неминуемо ще допринесе и за икономическото развитие на целия регион“, коментират от общинската администрация в Свищов.

Учредители на Организацията за управление на Дунавски туристически район са 17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, РУ „Ангел Кънчев“ и 1 професионална гимназия. В състава на Дунавски туристически район влизат 67 общини, което го прави най-голям спрямо другите осем, с общо 21% от територията на страната и 16% от населението.

Организацията за Управление на Дунавски туристически район ще извършва дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на територията на Дунавски туристически район. Сред основните цели на ОУДТР са утвърждаване на Дунавския туристически район като предпочитана и атрактивна дестинация за туризъм и подпомагане на сътрудничеството между всички заинтересовани страни за развитието на конкурентоспособен и устойчив туризъм в областите: културно-исторически, речен круизен, приключенски и екотуризъм, ловен, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен, поклоннически туризъм и др.

Организацията за управление на Дунавски туристически район ще извършва своята дейност под контрола на държавата, а функциите на контролен орган ще се осъществяват от Министъра на туризма.

Кметът на Свищов Генчо Генчев е категоричен, че включването на общината в организацията е сериозен успех, както за региона, така и за страната.

„Вървим последователно в действията си за развитието на културния туризъм на територията на общината.Преди броени дни в Свищов открихме Туристически информационен център, който е десетия лицензиран в страната. С това даваме сериозна заявка, Свищов да бъде вписан на картата на атрактивните туристически райони у нас и в Европа, както и да увеличи възможностите си за демонстриране и предоставяне за посещение на своите природни, исторически и и културни забележителности“, коментира Генчев.

Градоначалникът припомни, че Свищов е разположен по поречието на р. Дунав, а в неговите територии влизат природният парк Персина и остров Вардим, които биха привлекли още повече посетители.
„В престижната организация, на която Свищов вече е член, предстои написване на стратегия за развитието на всички административни центрове в нея. Освен това ще бъдат изготвени маркетингови проучвания в областта на туризма за всеки един от регионите. Това неминуемо ще доведе до по-пълноценното взаимодействие с туроператорите и други туристически организации“, категоричен е Генчев.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.