На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Кметът на Сливен: При нас няма да влизат бежанци, освен настанените в Баня

Кметът на Сливен Стефан Радев подкрепи промените, с които ще бъдат определени зони за движение на кандидатите за бежанци. Една от тях е Сливен.

„Промяната е за въвеждане на повече рестрикции за бежанците и аз съм за това – за повече ред и повече ограничения. Ние трябва да гарантираме сигурността си. Тези кандидати за бежанци трябва да се подчиняват на правилата на българската държава“, коментира пред журналисти той. Кметът посочи, че и сега има настанени кандидати за бежанци в Регистрационно-приемателния център в новозагорското с.Баня, около 70 души. Но подчерта, че не става дума за разширяване на капацитета на центъра, а за регламентиране на допълнително ограничение за хората, които кандидатстват за бежанци.

На територията на Сливен няма да имат право да влизат бежанци, освен настанените в центъра в с.Баня – сочи проектът за решение на МС за определяне на зони за движение съгласно Закона за убежището и бежанците на лицата, търсещи международна закрила в Република България.

Проектът за решение има за цел да определи зони за движение в районите на отделните териториални поделения на Държавната агенция за бежанците, в района на регистрационно-приемателните центрове в Софийска и Сливенска, както и около транзитния център в Хасковска област – уточниха още от общинската администрация в отговор на засиления обществен интерес към темата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.