Кметът на Сливен Стефан Радев: Отдръпнахме се от ръба!

"Отдръпнахме се от ръба, на който бяхме застанали", заяви кметът на Сливен Стефан Радев. Повод за твърдението му бе фактът, че в края на годината общината е успяла да ликвидира всички наследени просрочия.

Просрочените задължения за десетки милиони левове бяха натрупани в предходни мандати и поставяха Града под Сините камъни пред реалната опасност да изпадне във финансов колапс. "В момента общината е стабилна. Това беше целта, която си бяхме поставили. Усилията за тази стабилност обаче трябва да продължат в насока как да повишим ефективността, за да може по-бързо и по-качествено да инвестирате средствата си", обясни градоначалникът.

Стефан Радев изказа благодарност на правителството за това, че на последното си заседание гласува Сливен да получи целева субсидия от 4 млн.лева. "Това е много добра новина!", каза кметът. Част от средствата ще се изразходват за ремонт на спортната зала "Асеновец". А останалите 2,5 млн. лева - за асфалтиране на улиците в сливенските квартали. "Толкова средства за асфалтиране никога не сме получавали", подчерта кметът. Той допълни, че отново с помощта на правителството са били завършени през т.г. два големи инфраструктурни обекта - реконструкцията на кръговото движение "Розова градина" и на улица "Раковски" в центъра на града.

А при изпълнението на обектите са били икономисани близо 0,5 млн.лева от предоставените държавни пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България