Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт Издадени са осем акта на четири фирми

Подписаха договора за новата детска болница (обзор) Изграждането й ще направи лечението на малчуганите по-ефективно

Работодателските организации поискаха оставката на министър Теменужка Петкова

Министър Кирилов: Дерогация може да има при свръхограничения

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАП

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Жителите на квартал „Овча купел“ ще стигат до центъра за 12 до 14 минути (СНИМКИ)

Снимки: Благой Кирилов

В квартал „Овча купел“ ще бъдат изградени 3.8 км метролинии и 4 нови метростанции, които ще свържат квартала с централната градска част. Само след по-малко от две години и половина, жителите на кварталите, които са трудно обезпечени с градски транспорт в момента, ще могат да стигат до центъра на града за между 12 и 14 минути. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на церемонията по даване на ход на същинските строителни дейности на Линия 3 от метрото в столицата.

„Проектът за метрото, най-големият и успешен проект, финансиран с европейски средства, е ясно доказателство за ефекта от партньорството между Европейската комисия, националното правителство и Общината. Разбира се, ефектите са безспорни и всички софиянци знаят това“, посочи Фандъкова.

По думите ѝ днес започват същинските строителни дейности по изграждането на втория етап от третата линия на метрото. „Важни са също и спестените вредни емисии, вследствие именно на използване на най-екологичния градски транспорт. Очакваме общо, след построяването на третата линия, спестените количества вредни емисии да бъдат около 90 000 тона годишно.

Този показател за мен е изключително важен“, каза тя. Кметът на София припомни, че метрото се финансира в последните години със средства от Европейската комисия. „Общо стойността на този участък е близо 102 млн. евро. От тях 68.5 млн. са безвъзмездно европейско и национално финансиране. Столичната община инвестира в този участък 33.4 млн. лв. Най-трудната част, преди да започнем, това са отчуждителните процедури. Около 2.5 млн. сме изплатили за отчуждение и право на преминаване“, уточни Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. А кога най- накрая ще тръгне към Гео Милев , Слатина когаааа, та нали е елитен квартал за какво му е метро или гласуват грешно !!!!

  2. Нека първо се създадат нормални условия за живеене и придвижване на жителите в този красив квартал, в подножието на Витоша и извор на чудесна минерална вода. Минералната баня на Овча Купел беше разкошна и помагаше на много хора да лекуват разни заболявания. Там наблизо беше и адамовия/евин минерален плаж и лечебната кал. Колко сме играли по тези плажпве като деца. Сега благодарение на тая подложка, всичко е разбито, скапано, мръсно и много занемарено. Тротоара, по който отивахме до стадиона вече не съществува..Взели са го разни кръчмета. Това, което е сотанало от него е разбито и обрасло с бодли, трева. Подобна е участт и на градинката. Не говорим за техникум Киров, който също е там – сградата изоставена, двора буренясъл, ръждясъл..не говорим за автогарата там..тоалетните са под всякаква критика..въпреки че през тази гара ежедневно минават стотици-хиляди хора..Тези неща не притесняват мърлячка данче. тя си била такава като девойче още..корена й бил мръсен..Затова е избрана..да развъжда мръсотия, занамереност и да служи на разните видове мафиозии, за да й плащат да не работи..И защо тая с дружинката й още не са в затвор? София, нашия роден град е превърната в бетонни гробища и свърталище на паразити, бездомни кучета, инсекти..

  3. Йорданка Фъндъкова не е кмет,а кметица! Жена е,видно е от снимката.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.