Кметът Фандъкова: Даваме 9 млн. лева на общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК

Снимка: Архив

Нашето желание е да продължим с инвестициите, но в същото време да работим и по-сериозно за модернизацията на болниците. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница.

Постигнахме голяма промяна в здравеопазването в София. В първите години ни се налагаше да спасяваме общинските болници. Те бяха подготвени за приватизация. Това, което направихме, е да ги подкрепим, да намерим добри управители и екипи, и постепенно да изчистваме задълженията, защото те на практика бяха във фалит.

„В момента виждаме съвсем различно общинско здравеопазване от преди – 55 милиона лева сме инвестирали в общинското здравеопазване само за последните 4 години. Това са ремонти, оборудване и средства за дофинансиране. Средно годишно с между 8 и 9 млн. лева подкрепяме общинските болници за дейности, които не се финансират от здравната каса“, заяви тя.

Фандъкова изказа благодарности към всички лекари, медицински сестри и целия персонал на общинските болници. „Това са професионалисти, чиято работа никак не е лесна“, отбеляза тя.

Коментари

Задължително поле