Кметът Фандъкова: За 10 години забравихме кризата с боклука

Столичният кмет Йорданка Фандъкова

За 10 години забравихме кризата с отпадъците, балирането им и площадките, на които гниеха и миришеше половин София. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на критиките от кандидата за кмет на столицата Мая Манолова, която по-рано заяви, че висококачественото гориво, което произвежда заводът за преработка на боклук, се заравя в земята и по този начин Столична община заравя пари, вместо да прави енергия от него.

"Г-жа Манолова е чула част от истината, но може би не знае, че ние имаме разработен проект за изграждане на инсталация с използване на RDF-горивото от завода за отпадъци, с което да, наистина би могло да поевтинее парното, но този проект трябва да се развие, да се защити и да се получи финансиране, което се случва в момента. Вероятно също така не знае, че от 2009 г. започнахме проекта за рекултивация на проекта в Долни Богров, който предстои да завърши през следващите години", каза кметът Фандъкова.

Спомням си много добре г-н Станишев преди години береше макове на поляната, на която днес сме изградили най-модерния завод за преработка на отпадъци, който е втората фаза на цялата инсталация. Предстои и трета фаза, заяви още Фандъкова.

Коментари

Задължително поле