Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

Кметът Фандъкова: Зеленият ринг на София ще е с площ 60 декара и дължина 3 км

Бъдещият Зелен ринг на София ще бъде с площ повече от 60 декара, дължина над 3 километра. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова на брифинг заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Заедно те представиха трасето на линейния парк с велосипедна алея от ВТУ „Тодор Каблешков“ до гара „Пионер“.

Целта на проекта е да се използва трасето на излязлата от експлоатация жп линия за развитие на веломрежата в София. От началото на велоалеята в район „Слатина“ до гара „Пионер“ се създават велосипедни връзки за зала „Арена Армеец“, Софийският метрополитен и велосипедната мрежа на парк „Борисова градина“. Изграждането на веловерига, който да обслужва южните части на София, е предвиден с план-схема на велосипедната мрежа към действащия Общ устройствен план на Столична община. Отпадането на съществуваща железопътна линия създава възможност за обособяване на зона за велосипедна алея в паркова среда.

Снимки: Денислав Стойчев

„Той е труден проект, който изисква цялостната координация с Министерството на транспорта, заедно с министър Росен Желязков, към когото аз се обърнах с искането тази територия да бъде предоставена на Столичната община – територия с площ над 60 дка и дължина над 3 км“, посочи тя.

„В момента се изготвя планът, който ще бъде представен за обществено обсъждане. Когато планът влезе в сила Столичният общински съвет ще изрази своята воля да придобие безвъзмездно имота, а Министерски съвет ще вземе решение, с което ще отнеме имота от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и ще го предостави безвъзмездно на Столична община“, обясни транспортният министър Росен Желязков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.