Кметът Фандъкова: Обстановката в столицата се нормализира

Обстановката в столицата се нормализира, макар и все още да е затруднена. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка със обилния снеговалеж, който причини транспортни проблеми в града тази сутрин.

„През цялата нощ се работеше по подготовка на трасетата на градския транспорт, за излизането му. Сутринта градският транспорт се движеше нормално по обичайните си маршрути“, обясни Фандъкова.

По думите й, почистването е било затруднено заради увеличаването на трафика след 08.00 часа и завалелия отново обилен сняг. "Обстановката беше тежка. Вече се нормализира, с оглед на намаляване на трафика и на факта, че камионите можеха по-спокойно да обработват“, уточни кметът.

Фандъкова поясни, че по големи трасета като бул. „Цариградско шосе“, по стръмните участъци като ул. „Св. Наум“ и бул. „Черни връх“ движението се подпомага и от екипи на „Пътна полиция“, за да може поетапно да се спре трафикът и да се почиства. „Очаквам в следващите часове с намаляването на трафика и да започне да се влиза в по-големите квартални улици, ако е необходимо и в по-малки. Ще следим обстановката внимателно, така че все пак да се справим и да може да се придвижват автомобилите и пешеходците“, добави тя.

"Ще помоля хората, които решават да излязат с автомобилите си да имат предвид, че движението е при зимни условия, при това усложнени с оглед на продължаващия обилен снеговалеж“, призова кметът на София.

Коментари

Задължително поле