Кметът Фандъкова: Продължава изграждането на канализация в "Горубляне", "Нови хан" и "Бенковски"

За 10 години изградихме над 200 км канализация и водопровод. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира дейностите по асфалтирането на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа.

"Изпълняваме трети етап от изграждането на канализация и водопровод в този район на "Люлин", каза Фандъкова и добави, че първите два етапа са изградени през 2012 и 2015 г. По думите й това е заключителният етап за тази част на града.

"Това са над 1,6 км канализация и вовопровод заедно с цялостно изграждане на улиците", каза още тя.

"Тази година реализираме 4 проекта, като защитихме средства в Министерството на околната среда и водите", коментира кметът на София. Тя добави, че по линия на "Софийска вода" продължава изграждането на канализация в "Горубляне", "Нови хан" и "Бенковски".

По думите й, до края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване. "То ще ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лв. средства по ОП "Околна среда". Правим всичко възможно да включим максимално много части и райони на София, за да може да се възползваме от европейските пари", заяви Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България