Княгиня Калина и Симеон-Хасан получиха първите си български паспорти от Бойко Борисов

Снимки: kingsimeon.bg

Премиерът Бойко Борисов връчи първите български паспорти на Н.Ц.В. Княгиня Калина и синът й Н.Ц.В. Княз Симеон-Хасан, съобщи сайтът на Симеон II.

През 2013 г. с указ на президента княгинята и нейният син, който е единственият внук на Цар Симеон, роден в България, получиха българско гражданство.

Княгиня Калина оттогава участва от името на България в международни състезания по конна езда. Нейният син Симеон–Хасан, който носи името на дядо си цар Симеон и на покойния крал на Мароко Хасан II, живее с родители си в Рабат и учи в българското училище към посолството ни в Мароко.

Семейството на Княгиня Калина е в България за 80-тия юбилей на Царя и прекарват ваканцията си в Царска Бистрица в Боровец, където обичат да отсядат при всяко свое посещение.

Симеон-Хасан е кръстен в православната вяра в параклиса “Св. Иван Рилски” в Царска Бистрица. Кръстници са кралят на Мароко Мохамед VІ и принцеса Ирене Гръцка.

Нейно Височество сподели, че със синът й са особено развълнувани да получат първите си български паспорти от премиера Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Каква княгиня е тази и на коя монархия е княгиня, бе, „трудоваците“????? България е РЕПУБЛИКА !!!!! Да не говорим, че и оня крадлив кобург, дето наричате „цар“ – не е никакъв цар – ТОЙ НЕ Е КОРОНЯСВАН ЗА ЦАР !!!!! Вие вместо да лобирате кобургът да връща откраднатите земи, гори и планини, сте тръгнали да го величаете !!!! Малко ли ви беше дето ви „оправяше“ цели 800 дни или искате още ????

  2. Княгиняя??Това е жената на Урко от планетата на маймуните!Ха ха и копилето иии урчо Асанаов ООглууу!

  3. „Кръстници са кралят на Мароко Мохамед VІ “ – дали мохамед е казал „„Еврейче взех, християнче (българче) ти връщам”, както пише във википедиата 🙂 ???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.