Кои диви плажове да посетите 

Дивите плажове са все по-желана дестинация. Причините за това са много. От една страна, те предлагат спокойствието и контрастират с шумното ни и натоварено ежедневие. От друга, природата там е непокътната, зеленината има свобода и е изумително красива. Обикновено тези плажове предлагат много чисти води и мек и фин пясък.

Вижте някои от най-красивите диви плажове на българското Черноморие.

 

1. Болата

Болата е удивително красив залив. Освен естетическите му предимства той е малък и особено уединен. Намира се в северна част на българското Черноморие, на 13 км. от Каварна. Най-популярен е сред любителите на гмуркането. От северната страна на скалната стена има стръмна пътека, от чийто връх се разкрива невероятната гледка на цялата клисура. 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от БЪЛГАРИЯ # BULGARIA (@bulgaria.eu)

 

2. Плаж Липите 

Плажът Липите представлява малък залив на юг от курортното селище Синеморец. Той е обгърнат от скали, гори и зеленина. От там идва и името – много от дърветата наоколо са били именно липи, към днешна дата все още има няколко от тях.

До него се стига по пътечка през плажа Бутамята и през устието на едноименната река. Ходенето отнема между 15 и 20 мин. през зелените и живописни полянки. Спокойствието и красотата на природата гарантират, че си заслужава!

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Stay in Bulgaria (@stayinbg)

 

3. Ахтопол 

Плажът Ахтопол е неповторимо съчетание от иглолистни гори, морски вълни, непокътната природа и нежен бриз. Можете да се потопите в ахтополските води не само през летните месеци, но и през май, и през октомври. Пясъкът е фин и златист, а водата - кристално чиста и прозрачна.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kristina Tsvetkova (@krisi_tsvetkova)

 

4. Плаж Велека

Мястото, на което Черно море опитва да се докосне до река Велека определено създава уникална атмосфера. Плажната ивица представлява своеобразен разделител между тях. Намира се на 5 км. от Ахтопол в близост до Синеморец. Водите са дълбоки, пясъкът е специфичен, а природата – дива. Докоснете се до истинското и създайте спомени. 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Bulgarian Travelers (@bulgarian_travelers)

 

5. Плаж Листи 

Плажът Листи е малък и сякаш е скрит от света. До него можете да стигнете само пеша и се намира точно до Силистар. На старогръцки „Листи“ означава „разбойник“ и „пират“. Поради тази причина се смята, че тук е било едно от многото пиратски сборища. Сюнлистарео – днешният Силистар, пък може да се преведе като „близък“ и „съразбойнически“. Сборно, двата плажа създават идеални условия за засада и дебнене. 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ᴘᴏʟɪɴᴀ || ᴛʀᴀᴠᴇʟ & ᴘʜᴏᴛᴏ (@polinanikolaev)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура