Кой е Майсторът ти, Маргарита…

Благодаря, че ни изми краката. И очите…

Поетесата ни посочи как да приемаме загубите

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Поетесата Маргарита Петкова загуби дъщеря си и помоли в интернет тази загуба да бъде приета тихо. Поетите явно имат разширени представи за траур и тъга , които не спират до ограничените синори на общоприетото. Маргарита Петкова ни помоли, което потвърждава мащабите на нейното вътрешно величие, познато, разбира се от фанфарите на поезията й, да помълчим. Великите молят, не настояват, не ограничават. Папата мие краката на затворниците, богаташите - не. Христос умира заради греховете ни - ние ги удвояваме…

Примерите са много, но Петкова ни ги напомни елегантно, без всякакъв патос, без всякаква агония пред неизбежното. Долових безвремието в нейния повик, белия стих на гения, прощаващ се с някое голямо свое авторство, което трябва да върне на първоСъздателя. Много ми напомни това на Дега, когато с тихо благородство отминава приятел, продал подарената му от художника картина.

Маргарита ни посочи как да приемаме загубите, как да стоим на вахта много повече за предстоящите добри неща, но и със свалена шапка за отминалите. Петкова ни напомни забравеното умение да живеем живот, в който кадрите се променят, без да изличават значението на предишните. Мисля, че Маргарита ни намери Майстора. Че ни отвори вратата на своята скръб, не само за да ни направи съпричастни с нея, а за да удвои силите ни. Че този много спокоен пост, без следа от сълзи или омраза след отнетото, е също толкова голяма и поучителна притча, колкото и библейските.

Кой е Майсторът ти, Маргарита, който така фино те е изваял…Благодаря, че ни изми краката. И очите, Маргарита!

 

FASHION IDOL

Дмитри Оскин

Сигурно помните предаването на телевизия Fox life – „Посрещнете руснаците”. А сега се вгледайте в този красив джентълмен, който беше голямата звезда на формата. Дима Оскин е сред най- забележителните млади руснаци в Лондон, като се носи така предизвикателно, че понякога не му се налага дори да си плати сметката. Днес той е облечен в така наречения най-висш стил на обличане в аристократичните салони- white tie.

Цилиндърът е от някогашни времена и е на особено висока стойност. Може да видите Оскин и в спортно-елегантни дрехи, както и да прави наглед непоносими комбинации, но така се става истинска модна икона, особено в града на Нейно Величество.

 

 

 

Спомени

Роберта разцелува Златния /си/ Орфей

Само ден преди своето специално участие в литературен клуб „Перото”, носителката на Певец на годината Роберта навлезе в просълзяващи спомени. Изпълнителката на „Не си мислете, че съм като вас”, точно на този ден, преди 20 години стана носител на последния в историята си Златен Орфей.

Междувременно Роберта се направи руса, изпрати абитуриент, отпразнува рожден ден и осъществи този прекрасен проект, с който си отваря още една врата пред обожанието на почитателите си. Макар емоционално възпитана, в този ден певицата извади Златния Орфей от витрината с наградите и го целуна пред семейството си.

 

 

 

Благотворителност

Романова в синьо на Руския бал

Синьо избра за годишната си изява в Лондон принцеса Олга Романова. 24-то издание на Руския бал в британската столица събра близо 145 души от цял свят, обединени от благотворитеността. Лейди Колин Кембъл също присъства на бала а младата бизнесдама и притежател на интериорно студио в Лондон Диана Шимбова, бе сред стилните и събеседници.

Познатата в доброто общество на Острова българка бе представена на почетния патрон на бала принц Ростислав Романов.

Коментари

Задължително поле