„Комедия на корупцията“ превзема театър „Българска армия“

Гротеската на клоунадните номера ни въвлича в корумпираната истина за света.

Премиера на нова постановка на 24 ноември

Загадъчната драма, скрита под маската на шутовете с алени носове

“Комедия на корупцията” по Франц Кафка ще въвлече зрителите в лабиринта на живота - място, където границите между реалност и измислица се размиват. Това очаква публиката в най-новата постановка в репертоара на театър “Българска армия”, която ще бъде премиерно представена на Голяма сцена този петък, 24 ноември.

Това е пътешествие, в което смехът е най-силното оръжие срещу неумолимия абсурд на живота, издават от екипа на продукцията.

В царството, в което режисьорът Васил Дуев-Тайг и актьорите се преплитат с артистичния гений на сценографа Даниела Николчова, композитора Христо Намлиев и хореографа Филип Миланов, се ражда необичаен спектакъл, който неудържимо ще ви въвлече в очарованието на цирка. В този пленителен свят клоуните привличат с измамния си хумор, предлагайки както забавни форми, така и фини пластове ирония и сарказъм. И все пак, когато надникнете по-дълбоко в този цирк на интригите, ще разкриете загадъчната драма, скрита под маската на шутовете с алени носове. За съжаление обаче картината не е толкова забавна, пред публиката ще се появи Йозеф К. - обвинен без причина, а вие с него ще трябва да търсите отговор за случващото се.

Гротеската на клоунадните номера ни въвлича в корумпираната истина за света. Свят, изтъкан от бюрократичната администрация и нейната стъпаловидна поглъщаща машина.

“Посегнах към Франц Кафка, защото това е авторът пророкувал най-дълбоко, “неволно” според някои негови последователи, заличаването на индивида, “черната магия” на бюрократичните лабиринти, тоталитарните системи, парадоксалното затваряне на човека, казва режисьорът Васил Дуев-Тайг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства