Константин Попов: Обща флотилия на НАТО в Черно море няма да има

"Обща флотилия на НАТО в Черно море няма да има", това заяви началникът на отбраната генерал Константин Попов, който проведе съвместна среща заедно с премиера Бойко Борисов и със заместник-председателя на военния комитет на НАТО генерал лейтенант Марк Шислер, предаде БНР.

При определени условия България може да поиска същата помощ, както Гърция, ако се увеличи мигрантският натиск на границата ни, подчерта генерал Константин Попов.

Премиерът Борисов е запознал генерал Шислер с обстановката на границата и е уверил, че България продължава да бъде сигурен съюзник на НАТО, на който може да се разчита. Генерал Попов добави, че има готовност военни да подсилят границата ни в зависимост от миграционния натиск при определени условия:

Условията са: увеличена мигрантска вълна, много кораби с много лодки, които евентуално могат да превозват бежанци, засега това не е така. Има вероятност военни да подсилят охраната на границата, а и не само вероятност, има готовност.

Началникът на отбраната заяви, че ако се наложи ще има достатъчно адекватна реакция на границата ни, съвместно с българската армия.

Коментари

Задължително поле