Корнелия Нинова към синдикатите в МВР: Държавата ще стои зад вас, но искаме резултати

„Държавата ще стои зад вас и ще върне достойнството и престижа на професията, но искаме и резултати”. Това заяви на среща с представители на синдикатите в МВР председателят на БСП Корнелия Нинова. Те споделиха тревогата си за отчайващото състояние, до което е доведена системата и дадоха примери как огромни населени райони се охраняват само от две патрулки.

И двете страни се обединиха за изцяло нов закон за МВР, тъй като натрупаните проблеми през годините не могат да се решат с частични поправки. „Имаме воля за нов закон, като ще привлечем за изработването му академичната общност в сферата, експерти и разбира се вас, синдикатите”, заяви Нинова. По думите й той ще бъде придружен с оценка за въздействие, както и с финансова обосновка, за да се спрат експериментите в МВР.

За пореден път представителите на левицата изразиха позицията си за подобряване на материалното положение и кадровото развитие на хората от МВР. „На тях трябва да се обърне внимание и да се осигурят условия за работа, ако искаме да има резултат в борбата с престъпността”, категорична бе Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини