Корнелия Нинова: 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите

Снимка: Пламен Стоименов

“10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група по време на парламентарния контрол.

"В последните седмици ни заливат няколко скандала и тревоги. Скандалът с начина на провеждане на изборите; с водния режим в редица градове; проблеми в здравната система; напрежение с решението за болничните листове - корупционните скандали не спират”, каза Нинова. Тя подчерта, че темите будели както тревоги, така и въпроси. Тя подчерта, че министри съобщили, че близо 320 хил. българи бедстват, но “поведението им било странно”.

“Вчера министър каза, че ще даде обобщена информация по отношение на водната криза в община Перник. Той сам каза, че денят преди това е разбрал от информация по медиите, че не само в община Перник, но и в други райони в страната имало нарушен режим на водоснабдяването. Регионалният министър е в отпуск и не намира причина да го прекъсне. Областният управител не знаел, че той отговаря”, обясни Нинова.

“Една криза се потушава с друга. Прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат", каза председателят на БСП.

Тя коментира и предложението за болничните. "Неспособността да се справите със злоупотребите ви доведе да посегнете на основни трудови права”, каза тя и продължи с пенсионната криза: “Ще се окаже, че осигуряващите се за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една", каза Нинова. Тя попита къде са парите за Сребърния фонд.

"Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите. Уволнявате светкавично, за да потушите напрежението, но проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава така до новата криза”, заяви Нинова.

"Г-н Премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", каза още председателят на БСП.

Коментари

Задължително поле