Корупционен скандал в Казахстан потопил Младенов

Жесток корупционен скандал разсече казахстанския футбол, където работят трима от последните национални селекционери на България - Станимир Стоилов, Стойчо Младенов и Димитър Димитров. Най-популярният спортен сайт Sports.kz разкри разговор между треньора на "Ордабаси" Бахтиряр Байсеитов и генералния директор на "Актобе" Дмитрий Василев. Той е след интересното 4:4 между двата отбора, в който "Актобе" излезе изцяло с юноши.

В записа се говори как "Ордабаси" е трябвало "да даде" точка на "Актобе" в последния кръг от редовния сезон, за да може "Атирау", воден от Стойчо Младенов, да остане извън първата шестица. Вместо да "върне жеста" в плейофите, още в първия мач "Актобе" спрял "Ордабаси" с реми. А всъщност тимът, пускайки резервите, е опитал да даде въпросното рамо.

"Вие ми гарантирахме, а ние загубихме 356-360 хиляди долара - гневи се Байсетов в разговора. - Ти трябваше да дадеш три точки, по дяволите."

В отговора си Василев обещава, че ще реши въпроса, но не се уточнява как. Байсетов ултимативно настоява да се намери начин да се преиграе въпросният мач. В Казахстан не изключват скандала да се разрасне и дори първенството да бъде спряно или двата отбора - изхвърлени.

Коментари

Задължително поле