Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

11 задържани при спецоперация в Бургаско

Сърбия потвърди първата доставка на руския ЗРК „Панцир С1“

КПКОНПИ прибра луксозен джип от ало измамник (СНИМКИ)

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество получи за отговорно пазене високопроходим автомобил Ауди Q7, върху който са наложени обезпечителни мерки.

Луксозното возило е предадено по разпореждане на държавен съдебен изпълнител от Русе дирекция „Управление на обезпеченото имущество“, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Така комисията за първи път осъществи новите си правомощия по реда на чл. 160 ал. 1 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ), съгласно които именно тя управлява и пази обезпеченото имущество.

Автомобилът е собственост на лице с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. След извършена проверка от органите на Комисията е установено значително несъответствие между имуществото и нетния доход на проверяваното лице и членовете на семейството му и с решение на Русенския окръжен съд са наложени обезпечителни мерки.

Предаването на автомобила от държавния съдебен изпълнител от Русе на КПКОНПИ се осъществи със съдействието на органите на МВР, които осигуриха охрана и конвой при репатрирането му, уточняват от комисията.

Предвидената в закона процедура за отговорно пазене ограничава опасността имуществото да бъде укрито или повредено, с което да намали стойността на отнетото в полза на държавата имущество.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. само той лие измамник,а хората ,които карат по скъпи коли а нямат нито един ден стаж? време е да им се отнемат автомобилите в полза на държавата ида останат без къща без дом да видят какво е!да вземаш готови пари и да караш стари баби и дядовци да плачат !по 20 години затвор за такива паразити!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.