„Юнайтед“ с нов капитан за дербито на „Анфийлд“

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 18 януари 2020

На 18 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 18.01.2020

10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

Кралев: Данните на Московската лаборатория не са пълни и автентични

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира изключването на Русия от олимпийски игри и световни първенства за 4 години, след като Световната антидопингова агенция (ВАДА) обяви в несъответствие Руската антидопингова агенция (РУСАДА).
“За да участва в международни състезания всяка държава трябва да има национална антидопингова организация, която да е подписала Световния антидопингов кодекс, към който има международни стандарти. През 2017 г. ВАДА одобри международен стандарт за съответствие на подписалите страни, а за неговото следене и изпълнение беше създадена Независима комисия. Когато тази Комисия констатира несъответствие между стандартите и изпълнението на антидопинговите програми ВАДА налага санкции – заяви министърът пред Би Ти Ви. – Установено е, че предоставените от Московската лаборатория данни не са нито пълни, нито автентични. Анализирана е информацията в Системата за управление на лабораторната информация (LIMS), подадена през 2015 г и през 2019 г., и са установени липсващи или изменени данни във версията от 2019 г. спрямо 2015 г. Също така значителни доказателства с данни от 2016 г. и 2017 г. са били премахнати, както и съществена част от информацията от декември 2018 до януари 2019 г. е изтрита или изменена чрез компютърно манипулиране. Изтрити са данни за въвеждането на манипулациите и са променяни датите на компютрите.”
Кралев очаква руски спортисти да бъдат допуснати до състезания със статут на неутрални и уточни, че отделните допинг провинения на български спортисти не могат да се сравняват със скандала с Русия.
„България далеч не влиза в лошите класации на страните с уличени спортисти – добави министърът. – През последните десет години се наблюдава сериозен спад – за целия този период едва между 5 и 15 спортисти годишно биват уличавани в употреба на забранени субстанции. Повечето от заловените не са национални състезатели.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.