Красимир Каракачанов: Повече няма да играя ролята на „синя каска”

Неслучайно Красимир Каракачанов се появи със синя каска на коалиционния съвет, който трябваше да изглади отношенията между партньорите във властта.

Правителството не трябва да пада, заяви военният министър

Аз повече няма да играя ролята на „синя каска”, това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БТВ.

„Година и половина се правих на „синя каска”, опитвам се да балансирам между настроенията. Губим много време, вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в Програмата – по темата с нелегалната миграция, битовата престъпност, демографската криза. Стига толкова, ако работим да работим. Аз не съм влязъл в политиката, за да бъда съдия, повече няма да играя ролята на „синя каска”, коментира Каракачанов.

Каракачанов допълни, че всички очакват от него да разреши конфликта в правителството, свързан с поисканата оставка на коалиционния му партньор Валери Симеонов.

„Всички ме сочат мен и казват „от Каракачанов зависи”, ще говоря с моите колеги. ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е било на 9 юни 1923 г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията, правителството не трябва да пада”, посочи вицепремиерът.

„Правителството направи много за тези майки – 150 млн. лв., ако аз получа 150 млн. лв. заем за армията – ще бъда щастлив”, каза още Каракачанов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България