Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Снимка: Архив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват утре, 26 февруари, в тържествения ритуал по посрещането на военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република България, които успешно приключиха участието си в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Официалната церемония ще се проведе на площад „Васил Левски“ в град Карлово от 15.00 ч., съобщиха от Министерство на отбраната.

Националният командир на контингента е полковник Светослав Халваджиев от Командването на Сухопътните войски, който е участвал в 2 международни мисии. Командир на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е капитан Георги Перчемлиев от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Това е първото негово участие в международна мисия.

Контингентът е в състав от 108 военнослужещи и включва национален елемент, група за охрана на летище Кандахар, щабни офицери в щаба на мисията на НАТО и екип от съветници.

Тридесет и четвъртият български военен контингент, участващ в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан изпълняваше задачи, свързани с охрана, механизирани и пеши патрули, контрол на автомобилен и пешеходен трафик, както и обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България