Красимир Янков: Нинова да каже кой е оказвал натиск на делегатите

След конгреса на БСП в неделя остава усещането, че не е имало нужда от него. Останаха много въпроси, нека Корнелия Нинова каже кой е оказвал натиск на делегатите. Това коментира Красимир Янков от БСП, по БТВ, след оттеглянето на оставката на председателя на левицата.

Корнелия Нинова вчера изненадващо отказа да подаде оставка и пред конгреса на партията, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост. Тя заяви днес, че бизнесмени са искали да повлияят на крайните решения на някои делегати.

"Очаквам председателят на БСП да е конкретен, ако тя се страхува, това не е моят лидер. Щом е имало бизнесмени, които са се намесвали в партията, да стане ясно кои са с имена. Недопустимо е в политическия живот и в нашата партия да има такива съмнения за тези процеси и ако има - трябва всички да се противопоставим, но ние не знам кои са", коментира Янков.

По думите му в момента партията работи по различен начин от преди и това е лошо. Самият той е заявил желание да се кандидатира за лидер, ако се стигне до евентуален избор.

Янков също така коментира, че не се чува гласа на инакомислещите в партията, но не смята, че има вътрешна опозиция. "Всички сме социалисти", подчерта той.

Обясни и че не знае след този конгрес кой ще плаща и политическата, и финансовата сметка. Според него в партията няма пари. По думите му са изхарчени 8-9 милиона лева за 4-5 месеца.В

Коментари

Задължително поле