Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Хутите свалиха военен дрон на САЩ над Йемен

Критиката на Борисов към Берлин е груба, но оправдана

Българският премиер Бойко Борисов критикувал Меркел и с право, коментира авторитетното немско издание Die Welt.

Министър-председателят на България Бойко Борисов не спести похвалите и възхищението си от германския канцлер Ангела Меркел, но също така се оказа и практичен човек, готов за сериозно обсъждане, пише изданието, коментирайки позицията на премиера, изразена при посещението му в Берлин в събота.

Die Welt формулира много ясно ролята на страната ни в момента при опазването на външната граница на Европейския съюз.

„Българите пазят Европа със стена и по този начин спасяват държавите от Шенген. Но те не искат да бъдат изоставяни. Критиката към Берлин е груба, но оправдана“, и допълва, „Държавите-членки на ЕС трябва да са в състояние да действат по-бързо. Ние всички имаме разузнавателни служби и те ни предупредиха за това, което идва към нас, точно както сега ни предупреждават за онова, което се случва в Северна Африка например“.

Die Wlet поставя и проблемът с разрешаването на бежанската криза на политическа основа като директно посочва, че „проблемът с бежанците има и вътрешни измерения, които отразяват лидерската криза между правителствата в Европейския съюз“.

Германското издание развива тезата си като напомня за вечната дилема на Берлин – дали да продължи да играе водеща роля в Европейския съюз, или при настоящата ситуация, след Брекзита, да се оттегли елегантно.

„Различните интереси, качества и поведенчески модели на отделните държави в блока може да разкъсат ЕС. Не всички оценяват и се учат от Берлин, и не всички са съгласни, че хегемонията му трябва да продължи“, смята Die Welt.

В основата на запазването на стабилността в Евросъюз германското издание поставя без всякакви съмнения мигрантската криза и различните подходи за нейното разрешаване.

„Проблемът е, че Брекзитът може да се окаже заразен: национализъм, отбранителна идентичност и гняв може да изригнат от вътрешността на обществата, ако бежанската криза нагнетява все повече и повече точката на пречупване на търпението, докато от Берлин продължава да звучи енигматичното „Можем да го направим“. Лидерите на страните от източната част от картата на Европа продължават да слушат за германската култура на посрещане и очакват най-лошото. Човек може само да се надява, че съветниците на канцлера Меркел са разбрали посланието им и няма да дръзнат да украсят тяхната драма, за да запазят съществуващата добра атмосфера.“, посочва вестникът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Журнялюгите на Die Welt са далече от България и действителността тук. Бойко мършата спасява собствения си гъз, не се води от националните интереси на България. Ако започне мигрантска офанзива, народа няма да остави геврека борисов, ще го линчува и изпрати при Свети Петър, ето това е личния му мотив, това е двигател на политиката му. Много е елементарен бойко мършата, трепери за откраднатите пари и за живота си. Жив не е излязъл никой от този живот, а и ремарке няма да вземе за оня свят със себе си, за да отнесе откраднатите милиарди, но той прави опити. Може и да му се получи, нали при него фотоволтаиците продаваха елетричество по 32 часа на денонощие, само бойко мършата знае как 24 часа стават на 32 слънчеви… та в този смисъл може и със Свети Петър да е решил въпроса.

  2. Tozi velemir e po. prosto opasen islemist i vreden bulgarski bokluk nima misto v nasata darzava merkel prevarna Evrope v isliamska darzava Burka zabuleni ferazi i cerni priznaci nie vece nimame nito rodini nito hristinaka religia nito nasa kultura navsikade viet cuzdi zapisi nie sme unizeni i savame bez domni zaeha kastite ulicite i stanahme unizeni slugi na musolemenite tezi lentaji ikat pari hlab i podslona ot bednite europejiski narodi Europejskit eprodazni upravnici ni napraviha arabi musolemani i nie gledame kato tele v zileznica. bravo narodi.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.