КРС: Комшиите не замърсяват ефира ни

От миналата година досега не са регистрирани трансгранични смущавания на радоиостанции било то руски, украински, румънски, турски, които да работят на точните честоти на българските местни или национални радиа, заяви  д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

За пример Веселин Божков даде и "ефектът на топлото море". "В понеделник в Созопол ние регистрирахме 52 български и 24 турски радиостанции. Преди това резултатът е бил 63 на 36. Ден по- късно, в Несебър се чуват само 10 турски станции. С 5 градуса бе паднала температурата и морето бе малко по- бурно", обясни шефът на КРС в Бургас.

Трансграничното замърсяване на ефира и проблемът с покритието на мобилните оператори. Това са били основните проблеми, дискутирани вчера по време на приемна на Комисията за регулиране на съобщенията в морския град. Общо 13 жалби са подадени по тези въпроси по време на приемната.

Ежегодно с по 10% намаляват жалбите от 2011 г. досега. През  2011 г. и 2012 г. жалбите са били около 5 000, до 2015 г. те стигат до 2 750. Около 43% от всички подадени жалби касаят покритието на мобилните оператори.

Коментари

Задължително поле