Крум Зарков, БСП: Искаме правителството да си отиде заради несправяне с ключовите проблеми на обществото

Не гледаме със злорадство на този спектакъл, който не радва никого. Така коментира пред БНТ поисканата оставката на Валери Симеонова и последвалия коалиционен съвет на ОП зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. Искаме правителството да си отиде заради това, за което заслужава, а именни заради несправяне с ключовите проблеми на обществото, а не заради 3-4 човека, които не могат да се разберат, добави той и каза, че БСП се готви за евентуални предсрочни избори.

Патриотите играят - искат не, искат - ролята на патерица, която държи ГЕРБ на власт. Основата е в несправянето с ключово проблеми на обществото, затова искаме оставката на правителството, заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

"Ние се подготвяме сериозно, имаме документ "Визия за България", с който обикаляме страната. Опитваме се да направим така, че ключови политики да бъдат заложени още преди евентуалните предсрочни избори, които стават все по-реалистични", коментира той.

Постигнахме пряк контакт с хиляди хора и десетки и стотици организации, заяви още Зарков. Той обясни, че днес са обсъждали алтернативен Бюджет - и посочи, че за пенсиите предлагат преизчисление на всички пенсии така че да се преодолее първо разликата, която съществува между староотпуснатите и новите, които създават сериозни напрежения, за да има справедливо увеличение на всички пенсии. Предлагаме и по-висок таван и много други неща, добави зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

И бе категоричен, че един от начините за сваляне на правителството е вотът на недоверие, който са подготвили за трети път.

Коментари

Задължително поле