Кръщават улица в столицата на проф. Чирков

Улица в столицата ще бъде кръстена на проф. Александър Чирков. "Направих такова предложение пред кмета Йорданка Фандъкова", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов във Варна, където пристигна за поклонението пред тленните останки на именития кардиохирург. Проф. Чирков почина на 23 ноември във варненски хотел. Тялото му ще бъде кремирано, а прахът ще бъде положен в Германия.

Министърът отдаде последна почит на проф. Чирков и изказа съболезнования на сина му Алесандро заедно с кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев и председателя на Асоциацията на университетските болници проф. Красимир Иванов. 

"България загуби един от най-добрите си лекари. Проф. Чирков беше основоположник на кордиохирургията у нас. Имената на такива хора се изписват със златни букви и на небето. Целият му живот е един учебник, който всеки български лекар трябва да прочете и да изучи много внимателно. Той успя в този прагматичен свят по неговия си начин да вплете в едно медицината и вярата в Бог, за да върши чудеса на земята. И остави и изключително ценни съвети как да живеем и да се грижим за себе си, защото накрая наистина остава само любовта", каза на излизане от траурната зала проф. Ангелов.  

Коментари

Задължително поле