Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Кунева превърна МОН в платформа за саморазправа

Документът, който в. „Труд“ публикува на 20 декември като доказателство за дарение в размер на половин милион лева за българската наука от Германия, е определен като „очевиден фалшификат“ в анонимно съобщение, публикувано на сайта на МОН. Средствата не са стигнали до получателите си (МОН и Министерството на здравеопазването).

Въпреки че от копието на документа и факсимилето му във вестника ясно се виждат имената под документа – това на Гюнтер Йониц (дарител), на Меглена Кунева (разпоредител на парите) и на Красимира Коева (заверила „Вярно с оригинала“), от ведомството на просветния министър в оставка продължават да твърдят, че пари не са получавани, нито дарявани.

Освен всичко останало г-жа Кунева е превърнала МОН от институция, олицетворяваща просветата в България, в платформа за лична саморазправа с медии – публикациите за въпросното дарение нямат абсолютно никакво отношение към МОН.

В отговор на материалите ни от 19 и 20 декември за изчезналите средства, под които стои името на Кунева, на страницата на МОН се посочва още, че дарителят Гюнтер Йониц отрича да е подписвал такъв документ. На официалното запитване на „Труд“ по случая обаче от две седмици г-н Йониц не отговаря. В документа за дарението ясно се посочва, че именно той е председател на Bundesärztekammer (организацията дарител) на Германия въпреки обратното твърдение на сайта на МОН.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Пито-платено. На версия до тук.
  Или някой лъже, или някой краде.
  Два вариянта.
  Кога ще ги стигнем румънците.

 2. Съд и ефективни присъди.
  НАРОДА Е ЗАЕЛ ВСИЧКИ МЕСТА В ЗАСЕДАТЕЛНАТА ЗАЛА И ОЧАКВА ПОЯВЯВАНЕТО НА ДЕЙСТВАЩИТЕ ЛИЦА.
  ТУК ПРИСЪТВУВАТ И СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ.
  Всички се надяват справедливостта да победи. Тук му е мястото да се отбележи, че ще присъствуват лица за които борбата с корупцията е тема №1.

 3. За икономия на държавни средства препоръчвам да се приобщат всичките и провинение към народа.
  Ако пуши за свои средства ще и изпащам цигари с пожелание за отлично здраве.

 4. Много е лесно – официално запитване до въпросния господин от страна на държавата – било чрез външно министерство, било чрез евродепутати или други подобни канали. И след това съд или за Кунева или за труд

 5. Кълбото трябва да започне да се разплита. Където не възможно има Дамоклев меч. Стига компромиси. Г-н Цацаров, влезте си в ролята за която получавате огромна заплата и доверието на цялата държава. Ако ли ви е страх, че ще засегнете нечии интереси на близки до вас хора, подайте оставка. Така де, по мъжки.

 6. Много важно е човек да знае кога да спре. Алчността е погубила много хора.
  Пресен пример Г-н Улюкаев, РФ, министер на икономическото развитие, за два
  милиона долара си слага подписа под документ който е държал между краката си
  докато не му се заплати.
  Путин излиза със заявление по този повод – ПОТРАТЬ ДОВЕРИЕ. И действуващ министер го арестуват по пижама в собственният му дом.
  ВЪПРОС КЪМ ЧИТАТЕЛЯ – ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е ПОДОБЕН СЦЕНАРИЙ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ?

 7. Няма страшно, в Сливенския затвор може да научи някоя полезна професия. По бай Тошово време в Кремиковци синчето на Пеко Таков си изкара присъдата в лек режим и нищо. Меглена ако може да свири на акордеон или на друг инструмент (да не си помислите нещо) или пък да рисува, също ще мине метър. Може за активна дейност да и разрешат и домашен отпуск (1 път в година за 3 дни вкл.времето за пътуване с влак втора каласа, за сметка на държавата, нали трябва да поддържаме и БДЖ -то).

 8. Крадлива ционистка свиня, която трябваше да бъде осъдена, но ционистките боклуци ни я натресоха в управлението отново. Не знам, защото ционистките свине като се гаврят така с нас си мислят, че техните свински дзурли са скрити и невидими ???

 9. “че дарителят Гюнтер Йониц отрича да е подписвал такъв документ. ” – и доказано най-лъжливия циганин на факултета има повече кредит на доверие от който и да е германец, да не говорим з агермански посланик, германски президент или германски канцлер… при тях презумпцията е, че лъжат до доказване на противното!

 10. И аз мога да избацам едно документче с печат, че коментя има мозък или, че веуемирката не е шизофреник…

Отговорете