Купуват най-апетитните имоти още „на зелено“

При покупка “на зелено” има най-голям избор измежду предлаганите апартаменти в една нова сграда.

Наематели искат да са близо до метростанция

Най-много търсят завършени

Най-голямо е търсенето на завършени апартаменти с Акт 16. Но ако искате да купите хубав, качествен имот на добра локация, трябва да го купите на зелено, съветват брокери. В началния етап на строителство изборът на апартаменти в една нова сграда е голям. След това броят на предлаганите жилища и съответно изборът на етаж, разпределение на стаите и изложение намалява.

Движението на цените в различните квартали на големите градове до голяма степен зависи от локацията и качеството на предлаганите имоти. При излизането на пазара на апартаменти в нова луксозна кооперация средната цена на сключените сделки в квартала нараства.

Една от причините за голямото търсене на апартаменти са ниските лихви по банковите кредити. Докато лихвите са по-ниски от инфлацията хората ще искат да спасят парите си като ги вложат в имот. Предстоящото влизане на България в еврозоната се очаква да бъде допълнителен стимул за пазара на имоти.

Наемите през последните години нарастват, казват брокери на имоти. В столицата най-търсени са добре обзаведени апартаменти, до метростанция и бизнес центрове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти