Куриоз: В голям магазин откраднаха лотарийните билети, не се докоснаха до храната

Снимка: Архив

Полицията издирва неизвестни засега крадци, които разбили голям супермаркет от известна верига в Сливен и отмъкнали единствено лотарийните билети.

Сигнал за престъплението е получено от магазин - казаха от МВР. Бандитите са влезли в обекта около 2 ч. на 10 февруари. Те са разбили странична врата, откъм складовите помещения, на сградата. Не са се докоснали до месата, деликатесите и филетата, скъпия алкохол и каквато и да е друга храна, от която преливат търговските площи. Насочили са се направо към мястото, където се съхраняват билетите за бърза печалба, и са изчезнали.

Броят на откраднатите лотарийни билети в момента се установява.

От 2016 г. насам този вид кражби зачестиха в цялата страна, включително в Сливен, Нова Загора и други населени места от областта. Билети бяха крадени от хранителни магазини, тотопунктове, будки за вестници и цигари. Част от извършителите са заловени. Криминалисти разказаха, че един от разкритите крадци в Новозагорско много се ядосал. Не стига, че нищо не спечелил, а на това отгоре го задържали като престъпник - казал той на служителите на реда, докато го отвеждали към Районното управление. Запознати съобщиха, че никой не може да си вземе печалбата от краден лотариен билет, тъй като, за да стане това, билетът трябва да е регистриран като продаден в търговски обект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право