Къде да търсят зодиите щастието

Овен

В тормоза над роднините

Войнствената планета Марс определя щастието на Овена. За Овните животът няма смисъл, когато липсва цел. Не е цел тази, за която няма да ни се наложи да се борим. А пълното щастие е целта да е малоумна, всички да са против, но да си успял да ги принудиш да търчат по задачите. Колкото по-пълна е лудостта, толкова по-осъществен човек се чувства Овенът. Но, за да бъде напълно и стопроцентово хепи, има едно последно условие - парите. Овенът не нито е алчен, нито материалист, но има нужда от финансова стабилност, за да е пълно щастието му.

Телец

В пълната чаша

За Телеца щастието е в пълната чаша в комплект с обилна трапеза и домашен уют. Съществено за благосъстоянието му е и да получава признание. Последното, но най-важно условие, е да има твърда почва под копитцата - сиреч, добро материално положение. Проблемът е, че някои Телци залитат в тази посока и забравят, че материалното е само основа за тяхното щастие, а то, самото, се гради на по-важни неща като добрина, искреност, отзивчивост и милосърдие. Няма нищо лошо в комфорта, разкоша и скъпите вещи, стига да не ги превръщаме в самоцел.

Близнаци

В свободата да избира

Много е лесно да се разбере кога са щастливи: стават още по-бъбриви, наперени и активни. За Близнаците най-важното е да имат свободата да избират. Щастието днес може да има лицето на любим човек, утре – да се дължи на интересна екскурзия. Вдругиден пък Близнакът може да го намери в работата, в събирането на порцеланови джунджурии, в разучаването на ново хоби, като плетене на осем куки или калиграфия. Меркурий, планетата на ума и комуникациите, им дава шанс да бъдат вечно щастливи, но не с резултата, а в процеса на търсене на щастието.

Рак

Във филм на Дисни

За Рака щастието е да попадне в последните 5 минути на анимация на Дисни. Всичко е в розово, младите влюбени танцуват, косите им се веят, блаженството е пълно. За да се достигне до този апотеоз на "заживели дълго и щастливо" е нужен човек, който обича, но и истински разбира Рака. А да проумееш сложната, сприхава душевност на този най-взискателен от всички знаци, не е никак лесно. Рак, който си е намерил половинката, е очарователна компания - весел, неудържим, обичлив. Трудното е да му се обясни, че 5-минутката в края на филма трае само... 5 минути.

Лъв

В идеалната снимка за инстаграм

За Лъва щастието не се е състояло, ако не е било документирано в инстаграм и фейсбук. Бил е на екскурзия - каква полза, ако не се е снимал? Предложили са му брак? Бързо, на секундата в социалните мрежи! Под влиянието на Слънцето представителите на този знак са безкрайно суетни. Те са големи фенове на Уилям Шекспир и вярват от все сърце, че светът е сцена, всички мъже и жени - актьори, а Лъвът, царят на животните, е винаги в главната роля. Възхищението на зрителите е лакмусът, който им позволява да разгърнат талантите си и да покажат всичките си заложби.

Дева

В невъзможното съвършенство

Девата никога няма да бъде напълно щастлива. Това, което може да я ощастливи, е невъзможно: един идеален свят, в който всичко и всеки си е на мястото, а хората – едни съвестни такива, до един клонинги на самата Дева. Меркурий е виновен за тези делюзии. В крайна сметка някои представители на този знак успяват да се примирят с фактите от живота и свиват изискванията си само до непосредственото си обкръжение - дома, семейството, работното място. В зависимост от това какъв отпор срещат от близките си, те са повече или по-малко нещастни.

Везни

Да посмее да прави грешки

Венера ги е надарила с обаяние и таланти, но и ги облъчва с някои не много положителни качества - например вечния страх да не сбъркат. Оттам произтичат и прословутите им вечни съмнения, философски размишления и колебания. Представителите на този знак се опитват да достигнат щастието по възможно най-дългия път, да направят винаги правилния избор – такъв, който няма да ги въведе в конфликт или да създаде напрежение. Проблемът е, че пътят ни към целта често преминава през минно поле от грешки и можем само да се надяваме да не настъпим мина.

Скорпион

Да гори на кладата

Щастливият Скорпион е като Ян Хус - гори на кладата на страстта. За да е спокоен, хармоничен и пълноценен животът му, душата му трябва постоянно да кипи от енергия - сексуална, емоционална, творческа. Той трябва да се гмурка във водовъртежите на мистиката. Всичкият този кипеж го поставя на гребена на вълната и, подет от тъмната сила на Плутон, Скорпионът лети с едни гърди пред другите хорица. Тази планета е могъщ съюзник, който му помага да ръководи съдбата си, дори когато целият свят му обяснява, че това, което иска, е невъзможно.

Стрелец

В непрестанното движение

Стрелецът е Стрелец, когато е на път. И не само. Той лесно може да бъде ощастливен – осигурете му непрестанно движение, приключения, нови места, нови хора и занимания и дайте храна на любознателния му ум. Адреналинът му дава чувството, че е жив. Юпитер предпазва своето буйно, но късметлийско дете, от злощастията. Ако по една или друга причина Стрелецът е лишен от разнообразие и вълнения, прекарва съществуването си на стендбай. Вкаран в руслото на живота той реагира, както си му е в стила - позитивно. Но душата му линее.

Козирог

Когато се бори за успеха

В търсене на щастието Козирогът понякога се озовава в лимбо между реалността и очакванията си за това каква би трябвало да бъде. При този сблъсък изживява огромно разочарование - и от собствената си неспособност да бъде щастлив и от това че мирозданието проявява такава несправедливост. Сатурн е в корените на тези противоречия, но пак той помага на Козирога да се хване за рогата и да се измъкне сам от блатото на съмнението и разочарованието. Козирогът е щастлив, когато се бори за своето щастие. Не е от тези, които чакат късмета да им падне от небето.

Водолей

В това да е нужен на другите

Всеки Водолей е затворена система. Щастието му не зависи от никого, той не чака нещо "отвън" да го ощастливи. Той си е самодостатъчен и е щастлив сам по себе си. Умее да се радва на малките неща. Единственото, което може да допълни усещането му за радост и благополучие е това, че е нужен някому. Това го окрилява и емоционалният инвалид, Водолеят, може да се окаже мощен източник на радост за околните. Има едно условие за да успее да постигне това състояние на вътрешен мир – да успее да помири влиянията на своите две планети-покровители Уран и Сатурн.

Риби

Ако се примири, че е уникален

Рибите имат потенциал да станат източник на собственото си щастие, вместо да разчитат на други хора – партньори в любовта или приятели. Нептун, покровителят на този знак, го е дарил с изключително силна интуиция. Себепознаването, увереността в собствените сили и умението да използва тези две неща за да твори добро, това прави Рибите един от най-щастливите знаци в зодияка. Понякога те се страхуват от своята природа на свръхчувствителни емоционални антени. Опитват се да бъдат "като другите", което може да ги направи самотни, неразбрани и нещастни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп