Къпят и подреждат Монтана в дните преди Великден

Започва пролетното почистване на община Монтана, улиците и площадите в областния град и 23 села край него ще бъдат преметени, измити и подредени, а отпадъците - изхвърлени , съобщи кметът Златко Живков. Косенето на зелените площи и миенето на улиците вече с в ход, събирането на сметта е с удължен седмичен график заради голямото количество боклуци след зимата. Контейнерите се извозват и в събота, заради резитбата на дървета и храсти и почистването на дворовете от стопаните.

Местната управа подменя знамената пред обществените сгради в града и селата, както и на входните и изходните булеварди. В първите дни на пролетта, за да осигури приветлив облик на града, общинската администрация започва и по-твърд курс към нередовните платци по договори за наем на обществени площи, обяви кметът Живков.

Ще бъдат премахнати всички рекламни табели, поставени без разрешение, както и вестникарски павилиони с финансови задължения. Вече са демонтирани два билборда, собственост на дружества -длъжници на общината. Маси и столове на заведения, поставени на открито без разрешение, ще бъдат премахвани, предупреди градоначалникът. С първият ден на пролетта вече бликат и трите фонтана в центъра на Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България