Лавров: Войната между Запада и Русия вече не е хибридна, а почти реална

Случващото се в Украйна вече не е хибридна, а истинска война между Запада и Русия, смята руският външен министър Сергей Лавров, съобщават руски медии.

„Когато говорим за случващото се в Украйна, говорим за това, че това вече не е хибридна война, а истинска война, която Западът готви отдавна срещу Русия, опитвайки се да унищожи всичко руско: от език към култура, което е в Украйна от векове, и забрана на хората да говорят на родния си език“, каза Лавров по време на пресконференция след разговори с южноафриканския външен министър Наледи Пандор.

„Можете да помолите всеки посредник да изясни как украинската страна вижда по-нататъшното развитие на събитията. Ние, както каза президентът на Русия Владимир Путин, не отказваме преговори. Но тези, които отказват, трябва да разберат: колкото по-дълго отказват преговори, толкова по-трудно ще бъде намирането на решение“, каза Лавров.

Лавров припомни също, че украинският президент Володимир Зеленски преди това е забранил с указ преговорите с Русия. Освен това ръководителят на руското външно министерство обърна внимание на изявленията на западни политици, че времето за преговори между Москва и Киев все още не е дошло.

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че преговорите между Москва и Киев вече са невъзможни, тъй като за тях няма условия нито де факто, нито де юре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия