"Лазар в храстите" или милиционерски капан за скорост на Пътна полиция (СНИМКИ)

Снимка: Цветан Томчев

Катаджийски номер с цел „превенция на скоростта“ са скроили пътни полицаи от София. На отсечката на бул.“Никола Вапцаров“, в посока център, до оградата на частното училище „Св.Георги“ поставят мобилна лазерна камера за скорост на тринога. Проблемът в случая е, че т.н. превенция всъщност е подъл капан за глоби, защото знак за ограничение на скорстта на това място практически няма!

На триметров стълб на около 100 етра от камерата има три пътни знака, но закрити от клоните на дървета. Най-горе е знак №19 „Внимание деца“ - заради близкото училище, под него знак за ограничение на скростта от 40 км/ч, а най-долу знак В27 “Забранено спирането и паркирането“ .

Никой от тези знаци обаче не се вижда от движещите се по бул.“Н.Вапцаров“ в посока центъра на София.

Пътният полицай с камерата на тринога, насочва оптиката към идващите коли и вдига рамене, че “Поддържането на озеленяването е работа на Столична община“. Знак де юре има и всички, които минават с повече от 40 км/ч ще бъдат автоматично глобявани с електронен фиш. А глобите от скоро са солени. Ако превишим разрешената скорост в населено място от 50км/ч с 11 до 20 км/ч - глобата е 50 лв.; от 21 до 30 км/ч - 100 лв. и отнемане на 2 контролни точки; от 31 до 40 км/ч - 400 лв. и 6 точки; над 40 км/ч - 600 лв. и 12 точки; над 50 км/ч - е 700 лв. За всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч санкцията се увеличава с 50 лв. и три месеца без книжка и 16 точки.

Честно и отговорно ще бъде ръководството на Пътна полиция София да отмени валидността на електронните фишове от днес, с изключение на нарушители с превишена над допустимата за градски условия скорост от 50 км/ч. Честно ще бъде и ако полицаят от патрулната кола се обади в Столична община, че знакът за по-ниска скорост пред училището на бул.“Н.Вапцаров“ не се вижда, а не да клечи като милиционера Лазар от едновремешния виц.

Катаджия спира шофьор:
- Документи, моля! Карахте с превишена скорост!
- А с какво ме засякохте? - пита шофьорът.
- Засякохме те с Лазар.
- А каде е този лазар?
- Лазаре, излизай бе Лазаре! - вика старшината и иззад близките храсти изскача колегата му Лазар. - Обясни му на този Лазаре, как мина с колата си!
- Бжут! - отговорил Лазар.
- А как трябвашев да мине?
- Бжжжжжжжжжжжжжжжжжжжът!

Коментари

Задължително поле