Комплексният онкологичен център в Стара Загора получи прецизна диагностична апаратура

1000 лв. глоба за ветеринар, „заклал виртуално” овце и подправил подпис Докторът целял да поправи грешки със сбъркани номера на ушни марки

Иван Гешев: Разследването на хавалдарите е едно от първите такива в Европа По света през мрежата годишно минавали между 100 и 300 милиарда евро

Полиция претърсва Централната автогара и жп гарата в София

РЗИ Варна въведе строги антигрипни мерки

Осъдиха наркодилър на 2 години и 4 месеца

15 000 строителни фирми работят в сивия сектор От браншовата камара настояват всички компании да бъдат вписани в професионалния регистър, за да се гарантира качеството на изграждане

Учениците в Благоевград няма да учат на 4 февруари

Две деца потрошиха 16 коли в автокъща Погромът станал като подкарали "Нисан"

Заради болни доктори затвориха Инфекциозното отделение в болницата в Добрич Насочват пациентите към здравните заведения във Варна

Премиерът Борисов: За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор Стабилното и устойчиво развитие на двустранните отношения е приоритет на българската политика, заяви министър-председателят

Арестуваха 43-ма чужденци у нас, извършвали нерегламентирани парични преводи Организатор е сирийски гражданин, свързвал се с лица, подпомагащи тероризъм

Преследваха беглец от проверка, нямал книжка Серия пътни нарушители без книжки и регистрация изловиха в Разградско

Фараж заяви, че е възможен нов референдум за Брекзит

Баба даде 2000 лева и златни пендари на ало-измамници

Левент Море откри изложба в галерия „Нюанс“ Авторът на експозицията “Revitalisation” живее и работи във Виена и София

Художничката и собственичка на галерията Лили Владимирова и Левент Море.

Посетителите могат да я видят до 20 октомври

Снощи в столичната галерия “Нюанс” бе официално открита изложбата “Revitalisation” на Левент Море. В експозицията са включени живописни платна от тази година, изпълнени по предварителен проект за пространството на галерия “Нюанс”. Всички любители на изкуството ще могат да се насладят на творбите на Море до 20 октомври. Стилът му е толкова разпознаваем, че ако видите само една от работите му, ще знаете, че тя е на Море.

Авторът е роден през 1957 г. в Казанлък. Следва в Академията за изящни изкуства в Истанбул и продължава обучението си в Hochschule fuer Angewandte Kunst – Виена в класа на проф. Адолф Фронер.

Днес художникът живее и работи във Виена и София, основното му ателие се намира в Казанлъшката розова долина. За изложбата е издаден и каталогът “Revitalisation” с платна от 2018 г.

“Избрах името “Revitalisation”, защото след дълъг период на мълчание като изяви най-накрая реших, че съм узрял отново да се кача на българската арт сцена. Аз се чувствам еднакво добре в София и във Виена, и в Америка. Мисля, че тук се получи една хубава изложба. Искам да благодаря на целия екип на галерия “Нюанс” за успешната ни съвместна работа, която продължи една година”, заяви пред “Труд” Левент Море.

Той смята, че в Западна Европа все пак изкуството е малко повече бизнес отколкото у нас и изложбите с техния мащаб дори увеличават туристическия поток. Море обаче е оптимист и вярва, че София се развива и най-доброто й предстои.
Специално за да открие събитието в София, пристигна архитект Волф Прикс, считан за един от пионерите на деконструктивизма като течение в архитектурата. С него бе и неговият бизнес партньор арх. Маркус Просниг.

Арх. Прикс е един от основателите на Coop Himmelb(l)au – фирма за архитектурно проектиране с над 50 години история. Студиото получава международно признание за в изложбата “Деконструктивна архитектура” от 1988 г. Тя е представена и в нюйоркския Музей за модерно изкуство (МОМА).

Един от емблематичните проекти на Coop Himmelb(l)au е BMW Welt – многофункционален изложбен център на BMW в Мюнхен, място за срещи с клиенти и промоционални мероприятия, откъдето купувачите приемат доставките на автомобили.
Маркус Просниг повече от 15 години е част от екипа на международното архитектурно студио. Завършва архитектура в Австрия, специализира една година във Франция, след което започва работа за Arsїne Henry et Triaud в Бордо, където натрупва опит в продължение на пет години.

Като един от водещите архитекти на Coop Himmelb(l)au Маркус участва в активно в архитектурни конкурси и проектиране на сгради в Китай и Франция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.