„Левски Лукойл“ с нов треньор

Баскетболният „Левски Лукойл“ се сдоби с нов треньор часове преди домакинството срещу „Балкан“ - първи полуфинален мач за Купата на България, завършил късно снощи. На пейката на „сините“ сяда Александър Тодоров, който ще е помощник на настоящия старшия Константин Папазов.

Така Тодоров ще се превърне в най-голямото име, заемало подобна позиция в българския баскетбол в последните години. Ацо, както е известен македонският специалист, има много сериозна визитка, в която фигурират и родни отбори – той изведе „Рилски спортист“ до трофея в Балканската лига през 2009-а и финала за Купата година по-късно. Впоследствие Тодоров бе начело и на „Балкан“, а в родината си води отборите на „Куманово“ и „МЗТ“ (Скопие) и има опит като селекционер на националните отбори на родината си за подрастващи. От 2000-а до 2007-а пък е помощник-треньор на мъжкия тим. Очаква се Ацо да помага на Тити и на европейското първенство за младежи до 20 години в София това лято.

Самият Папазов обаче наскоро призна, че постът му не е съвсем сигурен, което може да отвори шанс на Тодоров за длъжността старши-треньор на „сините“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт